Jääkiekko on Suomessa yksi suosituimmista urheilulajeista eikä syyttä. Lajin suosioon on monia syitä. Ensinnäkin laji on monin tavoin jännittävä ja sitä on mielenkiintoista pelata ja seurata. Toiseksi jääkiekko on lajina sellainen, että se lisää kansallistunnetta. Suomessa lajin parista on noussut suoranaisia kansallissankareita, joita suomalaiset ihailevat vielä aktiiviuran päättymisen jälkeenkin. Myös pitkä talvi ja hyvät harjoitteluolosuhteet selittävät lajin suurta suosiota.

Jännitys

Jääkiekko on jännittävä peli paitsi pelaajille itselleen, myös katsojille. Se on nopeatempoinen laji, jossa sattuu ja tapahtuu. Tilanteet muuttuvat nopeasti ja kiekko liitää kentällä nopeaan tahtiin puolelta toiselle. Lisäksi jääkiekon tuloksista, kuten myös muista urheilulajeista, on mahdollista lyödä vetoa. Tässä Unibet TV tennis streaming -lähetykset auttavat jännitystä kaipaavaa katsojaa. Lähetyksiä on mahdollista katsoa, vaikkei pääsisikään paikan päälle nauttimaan jännittävistä jääkiekko-ottelun tai muun urheilukilpailun käänteistä. Etenkin koronaepidemian aikana yleisön urheilutapahtumiin osallistumista on rajoitettu, joten erilaiset suoratoistopalvelut ovat tulleet entistä tärkeämmiksi. Niiden avulla turvavälien pitäminen onnistuu ilman, että mielenkiintoisista urheilutapahtumista täytyy jäädä kokonaan paitsi.

Kansallistunne

Jääkiekko on oivallinen laji kansallistunteen nostattamisessa. Kun Suomi pelaa MM-kisojen tai muiden arvokisojen loppuottelussa, unohtavat suomalaiset keskinäiset erimielisyytensä ja kannustavat Leijonia yhtenä rintamana. Silloin on erityisen hienoa olla suomalainen!

Kansallissankarit

Suomesta on lähtöisin monia menestyneitä jääkiekkoilijoita, joita suomalaiset pitävät suoranaisina kansallissankareina. Menestyneet jääkiekkoilijat pitävät paikkansa suomalaisten sydämissä senkin jälkeen, kun heidän aktiiviuransa on ohi. Jääkiekkoilijat ovat myös näyttävästi esillä ja osallistuvat esimerkiksi hyväntekeväisyystempauksiin. Kukapa ei haluaisi olla seuraava Teemu Selänne? Suomessa jopa Selänteiden koiran perheenlisäys ylittää uutiskynnyksen!

Pitkä talvi

Suomen pitkä talvi on tehnyt talvilajeista erityisen suosittuja. On luonnollista, että kylmässä Pohjolan maassa suositaan talvisia lajeja ja että suomalaiset urheilijat ovat perinteisesti niittäneet juuri niissä suurta menestystä. Osittain pitkän talven vuoksi Suomesta löytyy hyvät harjoitteluolosuhteet jääkiekon ja muiden talvilajien harjoitteluun. Näihin olosuhteisiin ja laadukkaaseen jääkiekkovalmennukseen on Suomessa panostettu, mikä näkyy suomalaisten jääkiekkoilijoiden menestymisenä ja siinä, kuinka jääkiekko on edelleenkin kuninkuuslaji myös suomalaisten nuorten keskuudessa. Vielä nykyäänkin monet nuoret tähyävät Teemu Selänteeksi Teemu Selänteen paikalle ja ovat valmiita näkemään vaivaa tämän unelman saavuttamiseksi!